Club Antre – Oriënt Express

 

Club Antre is dit jaar in een nieuw jasje gegoten! En bij een nieuw jasje hoort een nieuwe locatie. Afgelopen zaterdag was Roman Oro daarom te vinden in Mezrab op de Veemkade, een plek die al een tijdje op ons verlanglijstje stond.

Het was een goed bezochte avond, mede dankzij huisensemble Tombaz wat ons meenam van de haven van Amsterdam naar Turkije, en Vasile Nedea die op zijn accordeon Roemeense zigeunermuziek ten gehore bracht onder begeleiding van Gabriel Barbalau en Alper Kekeç.

Het was een avond vol verrassingen: zo sloot Vasile zich op het laatste moment bij Roman Oro aan om samen het nummer “Tigancusa Esti Frumoasa” te spelen. Alweer 5 jaar geleden kreeg Roman Oro een masterclass Roemeense muziek van Vasile. Vasile heeft toen speciaal voor Roman Oro “Tigancusa” gearrangeerd. Het was een grote eer om dit nummer samen met zoveel plezier te mogen spelen!

De andere verrassing kwam van Tombaz, toen Meral het nummer “Amsterdam” van Jacques Brel in de Nederlandse vertaling zong. Eindelijk een nummer wat iedereen kon meezingen!

About the author: Merel