Musiceren in de Achterhoek

Afgelopen weekend zijn we met auto’s vol slaapzakken, instrumenten, warme truien en bladmuziek naar de Achterhoek gereisd. In een boerderij dichtbij Doetinchem hebben we kampvuren gemaakt, een workshop gevolgd, feest gevierd en ons geconcentreerd op onze voorstelling Gadzalé.

Hoogtepunt van het weekend was de workshop van accordeonist en arrangeur Wilco Oomkes, die samen met ons het nummer ‘Opa Cupa‘ ingestudeerd. We hebben met name aandacht besteed aan stijl; dit nummer kenmerkt zich door een opzwepende begeleidingspartij, een zangpartij die zich daar juist vrij overheen beweegt en vele trillers in de melodiepartijen. Om die drie elementaire ingrediënten onder de knie te krijgen, hebben we verschillende oefeningen gedaan. We hopen nog eens samen te mogen werken met deze meesteraccordeonist en fijne leraar.

In repetities hebben we oude nummers opgepakt en gerepeteerd. Aan verschillende arrangementen hebben we wat gesleuteld om de vele instrumenten tot hun recht te laten komen. Dit resulteerde onder andere in een nieuwe versie van een nummer dat we al heel lang niet hebben gespeeld: Ako Umram.

Naast muziekgroep zijn we natuurlijk ook een vriendengroep; we zijn immers samen opgegroeid. Een flink deel van het weekend is dan ook gebruikt om bij te kletsen en feest te maken. Klarinettist Boris bereidde een pubquiz voor met onder andere een proefronde, we hebben elkaar flink entertained op de bonte avond (inclusief schoonzwemact) en steevast ging na de laatste repetitie het kampvuur aan en de fles open. Om kort te gaan: het was een weekend om nooit te vergeten. Op naar het volgende romanweekend!

About the author: Roos