Herfstige Balkanavonden

In deze regenachtige, herfstige maanden kan Nederland wel wat muziek gebruiken, dachten we zo. Wanneer de avonden worden, kunnen die maar beter goed gevuld zijn met fijne Oost-Europese klanken. Daarom speelden we eind oktober restaurant I-Grec op IJburg, half november in Teatro Munganga en bijna een week later op de Nieuwe Erven in Amersfoort.

Omdat we nog even moeten wachten op mooie, zonnige zomers, was het voor ons een feest 26 oktober in restaurant I-Grec te spelen. In I-Grec worden vaker muziekavonden gehouden. Ook wij hebben ons gezicht er al eens eerder laten zien en zullen dat nog zeker vaker te doen. Op dit optreden namen we (voor even) afscheid van onze trompettist Ivar Verburg; die gaat de komende maanden namelijk zijn leven wijden aan het opruimen van plastic in Peru.

Vrijdagavond 15 november speelden we de voorstelling Gadzalé (roma voor: leve de mensen) in een uitverkocht Teatro Munganga. Voor een stampvolle zaal speelden we Balkan- en romaklassiekers zoals Ako umram, Chaije sukarije en Kustino oro. We hebben ook een voor ons nieuwe klassieker gespeeld: Opa Cupa, dat we in ons repetitieweekend met accordeonist en arrangeur Wilco Oomkes hebben ingestudeerd. Bedankt voor het komen iedereen! Het is voor ons heel bijzonder om voor zo’n bomvolle zaal met enthousiast publiek te spelen.

Na Gadzalé in Munganga richtten wij ons al snel op een nieuw avontuur: donderdagavond 21 november zetten we onze zinnen op Amersfoort. Daar mochten we een reeks mooie evenementen aftrappen op Nieuwe Erven. Het concert was huiselijk, intiem en ontzettend gezellig. Er werd belachelijk goed voor ons gezorgd; met warme dranken werden we verwelkomd, even later konden we aanschuiven aan een fantastisch drie-gangendiner en ook de biertjes waren na afloop niet aan te slepen. Nog net op tijd voor de laatste trein naar huis.

Wat een prachtige herfst… Winter: kom maar op!

About the author: Roos