De zomer van Roman Oro

De dagen worden langer, de avonden worden zwoeler en de temperaturen worden hoger. Voor ons betekent dat: muziek maken in de zon! Na Kleztifal! op 17 mei begon onze zomer. Vervolgens hebben we een mooi feest gehad op een boot en gespeeld op waterland-kerkenland. Voor de komende tijd hebben we ook al enkele leuke evenementen in de agenda staan.

BoerenBalkanBootBal

Verkleed als boeren en matrozen vertrokken we zaterdagavond 15 juni naar Amersfoort om daar op een boot te stappen en uit te varen vanaf de Eemhaven. BalkanBoeren Niels, Dirk en Oscar gaven op de inspiratieboot een groot feest: Het BoerenBalkanBootBal! Het was voor ons een eer daar voor de muziek te mogen zorgen. Met onze nieuwe (echt pàs aangeschafte) geluidstechniek hebben we voor het eerst volledig versterkt gespeeld. Dat beviel ontzettend goed!

Er werd gedanst op Balkanklassiekers als Jovano Jovanke en Lipe Cvatu (een nieuw nummer gearrangeerd door onze eigen Jules) en meegebruld met bekende zigeunernummers als Chaije Sukarije en Djelem Djelem. Verder werd er gedronken, gegeten, gevaren en meer gedronken. Het feest duurde tot diep in de nacht. Gelukkig had de organisatie ons slaapplekken in Amersfoort aangeboden. Het publiek was uitzinnig (en misschien een beetje aangeschoten…) en de sfeer was fantastisch! Dank aan de organisatie en het publiek 🙂

Waterland-kerkenland

Het Waterland-Kerkenlandevenement bestaat uit twee fietsroutes, die door het Noord-Hollandse landschap lopen, langs kerken, waar de fietsers op muzikale intermezzo’s wordt getrakteerd. Een gevarieerd aanbod: In totaal zijn er 64 optredens van 16 ensembles, orkesten, koren en bands. In Zunderdorp, langs de zuid-route, stonden wij! De zon, de ijsjes en de blije mensen zorgden voor een prettige stemming. We hebben lekker en ontspannen gespeeld. Het leek wel vakantie…

Agenda

Onze zomer is nog niet afgelopen! Onze jaarlijkse balkanmuziekavond Hayde! komt er ook weer aan. Zaterdagavond 6 juli zullen we samen met Klezmagic, Roman Ensemble, RamoRamo en Klezmagic Junior de Meervaart vullen met onze wereldse klanken. Ook hebben we dit jaar Sahand Sahebdivani, Marthe van Bronkhorst en Luan Buleshkaj uitgenodigd om mooie verhalen te vertellen.

Vervolgens vertrekken we begin augustus met een kleine bezetting naar Guča (een festival in Servië) om daar onze zomer voort te zetten.

About the author: Roos